Skriven text av okänd

Nu ska vi bara prata om dig, dina drömmar och din framgång.

Det är dags för dig att ta en tyst minut för dig själv, tänk efter vem du ska behaga. Behöver du ens tänka efter? Dig själv såklart! Dig själv är din bästa vän och du ska leva med dig själv hela livet. Du styr över din egna kropp och vilja, älska dig själv. 

Varför ska du lyssna på en annan människa på hur du ska vara, bete dig eller göra? Vill du passa in i samhället? Vill du passa in bland dina kompisar? Vill du passa in för att imponera på någon du gillar? Sluta försöka att ändra på dig själv!

Det är dags för dig att ta en tyst minut för dig själv och tänk efter vem du vill vara och vem du vill vara fin för. Vi kvinnor klär upp oss, sminkar oss och ibland målar vi upp en fasad, för att imponera på någon men gör det för dig själv istället! Va dig själv, folk vill vara med dig om du är äkta. Människor som är sig själva märker när andra människor inte är sig själva eller inte är äkta. Man vill inte vara med någon som är oärlig och framförallt inte oärlig mot sig själv. Om du är dig själv kommer du hitta rätt kompisar, rätt arbete och ditt rätta du.

Våga sticka ut, våga stå upp för dig själv och våga vara dig själv.  

Ibland kan man känna sig helt vilsen i livet och i sig själv. Man kan känna sig vilsen när man inte känner sig själv eller är lojal mot sig själv. Men jag tror att det är dags att finna ditt rätta jag och börja älska dig själv för den du är. 

En gång sade jag till min gamla chef att han hade en ledarstil som inte jag gillar och det var genom att skrämmas. Den här ledarstilen kallas “management by fear.”  Han tog in mig till ett möte och jag berättade hur jag kände, det blev en ögonöppnare för honom och han tackade mig efteråt. Så visst, du tar en risk men ibland kan den risken vara bra för din motpart och en fördel för dig själv.

Våga ta risker och lösa konflikter, våga ta dig an utmaningar och våga ta plats. 

Ta en tyst minut för dig själv och tänk efter vem du vill göra glad. Är det din familj? Dina vänner? Din chef? Hur ska du göra andra glada när du inte är dig själv och du innerst inne inte är så glad? Det blir oäkta. Folk kommer gilla dig om du är äkta, självsäker och har ett självförtroende på topp, det är då alla bitarna faller på plats och din charm kryper fram som människor älskar. Har du ett bra självförtroende som folk märker så har du lyckats, det gör inget om folk tror du har hybris. Du är trygg med dig själv vilket är det allra viktigaste. Finns inget mer attraktivt när en person har ett bra självförtroende. 

Ibland står man framför spegeln och tänker negativa saker om sig själv, sitt utseende och sin kropp. Varför ska du mobba dig själv? Bli din egna fan club, bli din största supporter och heja på dig själv! 

Låt mig berätta en sak, livet handlar inte om att se ut som en modell. Du och jag är inte födda till modeller, men vi brinner för något annat, som vi är unika och bra på, som bara vi kan bli bäst på. Hitta inte det du gillar att göra, hitta det du älskar att göra och brinner för.

Våga göra det som gör dig glad och lycklig, våga jobba på ditt självförtroende och sluta mobba dig själv, det är patetiskt. Våga utforska och hitta det du verkligen brinner för. 

Ibland följer man med strömmen och gör det som man tror är rätt, för någon annan har sagt att det är rätt och för att det är så samhället är uppbyggt idag. Men vad vill du? Vad hände med det lilla barnet som hade stora drömmar och trodde att allt var möjligt. Tror du att du kan nå din dröm ifall du inte kämpar? Kämpar du får du tillbaka, och det finns inga genvägar. Det är kul att lära sig saker, det är kul med utmaningar, det är kul att nå sina delmål för att nå sitt stora mål. Fortsätter du sätta upp mål, då kanske du snart är i din dröm.  

Visualisera din dröm, att du räddar barnen som är utsatta, eller att du just nu sitter i en rättegång och försvarar en kvinna som har blivit utsatt för misshandel och våldtäkt. Visualisera att du har vunnit SM guld i taekwondo eller att du är en doktor och du räddar liv. Det är du mot världen och ta ingen annans väg. Det är inte dem andra som gör dig lycklig. Det är du själv som gör dig lycklig.

Våga säga nej till andra och börja säg ja till dig själv. Våga drömma stort, dröm drömmar som andra inte tror är möjligt, men du måste veta att det är möjligt och tro på dig dröm. Våga ta din egna väg. 

Ibland är det bra att vara lite konstig för det är då du är dig själv och snarare lite rolig, du ska inte göra folk obekväma men hitta det lilla djuret inom dig. Varför ska du bry dig om vad folk tycker? Det är annat att följa etik och moral och ha självrespekt än att vara rädd för vad folk kommer att tycka om dig ifall du är dig själv. Ingen ska stå i din väg, Bara flytta på dem som står i din väg, för du ska fram! Nu! Du ska springa uppför klippan, inte krypa. 

Ta en tyst minut för dig själv och tänk på vad är din största dröm är? Vad vill du bli? hur ska du göra för att komma dit?  Du vet att det krävs tid och möda för att uppfylla sin dröm. Det krävs 10 000 timmar för att bli bra på något och det krävs det 10 år att nå expertnivå. Så om du vill resa runt i världen för att hjälpa människor eller äga en känd restaurang med god mat eller om du vill ha en butik där du säljer naturläkemedel, det tar tid men tid är det enda vi har, eller hur? 

Men vad är din största dröm? Börja redan nu jobba på dig själv och bara gör allt för dig själv. Jag älskar mig själv för jag kan vara mig själv, stå upp för mig själv och säga vad jag tycker och tänker oavsett om det är till min vän, min chef eller till en president, Så länge det är på ett respektfullt sätt. 

Du måste våga ta plats och våga ta riskerna. Att våga vara sig själv framför andra är inte enkelt men när du väl är dig själv så är det som att den onda själen släpps fri. 

Nu tänker ni nog att Desiree tänker bara på “me myself and I”, men och? Jag måste älska mig själv för jag ska leva med mig själv hela livet och det ska du också. 

Våga säga nej, det är lätt att dras med och gör saker man inte vill.  Våga älska dig själv, för i slutändan har du bara dig själv. Våga vara dig själv!